Tentoonstellingen

Tentoonstelling in De Muzerije 2024

Onze jaarlijkse voorjaarstentoonstelling wordt dit jaar gehouden in De Muzerije te Ermelo. Daar vindt van 11 mei t/m 1 juni een expositie plaats met werk van Maarten ’t Hart. De tentoongestelde collectie bevat schilderijen en tekeningen waarop met name architectuur is afgebeeld, zoals kerkinterieurs, binnenvertrekken van monumentale woningen, dorpsgezichten en stadsgezichten.
De opening vindt plaats op zaterdag 11 mei om 14.00 uur. Maarten zal dan een toelichting geven op zijn werk en Gerrit ’t Hart speelt enkele werken op het in De Muzerije aanwezige secretaire-orgel en clavecimbel.

Op 18 en 25 mei zijn er van 14.00-14.30 uur schilderijconcerten. Tijdens deze concerten zal door middel van enkele muzikale improvisaties gereflecteerd worden op een keuze uit de tentoongestelde kunstwerken. Daarnaast zal ruimte gegeven worden aan werken uit de barok. De concerten worden gegeven door Gerrit ’t Hart op het secretaire-orgel en clavecimbel.

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur of op afspraak.
Na 1 juni is het werk van Maarten ’t Hart nog te bekijken alleen op afspraak.

De Muzerije, Telgter Buurtweg 27, 3853 PE Ermelo.
T. 0341-562762   E. info@gerrit-thart.nl   W. www.gerrit-thart.nl

Open atelier

Als afsluiting van dit seizoen houden we twee open dagen. Omdat onze tentoonstellingsruimte De Schuur in de winter te koud is, ontvangen we alle bezoekers in ons atelier en enkele nevenruimtes.
U bent welkom op vrijdag 15 en zaterdag 16 december van 11.00 – 17.00 uur.

Maarten ’t Hart 50 jaar kunstenaar

donderdag 28 september t/m zaterdag 14 oktober 2023

Binnenkort houden we een bijzondere tentoonstelling in De Schuur.
Het is namelijk zo dat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat de eerste officiële tentoonstelling plaatsvond met schilderijen en tekeningen van Maarten. Dit gebeurde in het Streekmuseum van Rhenen. In De Schuur laten we een overzicht zien van werk dat gemaakt is in de afgelopen vijftig jaar. Te beginnen met een aantal werkstukken uit de jaren zeventig, waarvan een deel zelden is getoond.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
De Schuur, Groot Oever 14, 7707PW Balkbrug
Of op afspraak: T. 0523-649210  E. de-schuur@live.nl

Het Duoboek

Bij de start van onze voorjaarstentoonstelling (zoals hieronder vermeld) zal op zaterdag 15 april om 14.00 uur het nieuwe boek van Maarten en Annelies ’t Hart gepresenteerd worden door Marius van Dokkum. In Het Duoboek is van beiden werk opgenomen dat vanaf 2008 – 2023 tot stand is gekomen. Het boek is daarna in De Schuur te koop voor € 24,50. Het geheel zal feestelijk omlijst worden met muziek door een drietal koperblazers.

Voorjaarstentoonstelling 2023

zaterdag 15 april t/m zaterdag 6 mei

Dubbelgangers
Als een elders gemaakte schets van Maarten ’t Hart klaar is, moet thuis in ’t atelier een knoop doorgehakt worden: wordt de schets uitgewerkt in olieverf, gewassen inkt, rood krijt of potlood? Soms blijft het niet bij één van deze technieken, maar volgt na de overzetting in de eerst gekozen materie nog een tweede verwerking in één van de andere mogelijkheden. Op deze expositie kunt u een serie werk bekijken van schetsen die op deze manier twee keer gebruikt zijn. Aangevuld met recent gemaakt werk dat eenmaal uitgewerkt is.

We hebben tijden deze tentoonstelling een gast: Nico de Deugd. Ook hij heeft een knoop doorgehakt. Na een langdurige onderbreking heeft hij zijn penselen weer opgepakt! Inmiddels is een kleine serie werk – in kleur op papier – van hoge kwaliteit tot stand gekomen. Dit wordt nu voor het eerst getoond in De Schuur.

Annelies ’t Hart heeft haar vaste plek weer ingenomen met haar getekende stillevens en bloemencomposities.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 -17.00 uur. Koningsdag open.
Na afloop van deze tentoonstelling kunt u op afspraak het werk van Maarten en Annelies bekijken.

Nazomertentoonstelling 2022

Donderdag 8 september t/m zaterdag 17 september.

Monumenten getekend en geschilderd

Als afsluiting van het seizoen organiseren we van 8 t/m 17 september een tentoonstelling in onze expositieruimte De Schuur. Er is een selectie te zien van door Maarten ’t Hart getekende en geschilderde bouwwerken. Zeer verschillende soorten architectuur – vaak met monumentale status – passeren de revue. Er worden zowel oude boerderijen, molens, kerken, een postkantoor als een oud privaat getoond. Het gaat daarbij om exterieurs en interieurs. De onderwerpen zijn ter plaatse getekend en daarna in het atelier uitgewerkt.
Ook Annelies ’t Hart toont haar werk: stillevens in klein formaat, getekende  miniaturen met bloemen, vruchten en vogels.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
Of op afspraak: 0523-649210     de-schuur@live.nl

Voorjaarstentoonstelling 2022

Zaterdag 9 april t/m zaterdag 30 april

We zijn blij u weer uit te kunnen nodigen voor onze voorjaarstentoonstelling in De Schuur. Bijna als vanouds, maar om het bezoek te spreiden nog even zonder officiële opening. Voor het eerst in drie jaar wordt het een gebeuren met onze vaste gastexposanten Marius van Dokkum en Piet den Hertog. Welkom!

Er is werk te zien van:
Marius van Dokkum: boslandschappen in verschillende technieken en portretten.
Piet den Hertog: stillevens en diverse andere onderwerpen, gemaakt in olieverf.
Annelies ’t Hart: stillevens, bloemen en vogels gemaakt met (kleur)potlood.
Maarten ’t Hart: tekeningen en schilderijen van o.a. (kerk)interieurs, dorps- en stadsgezichten.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
Tweede Paasdag (18 april) en Koningsdag (27 april) open van 13.00 – 17.00 uur.

Na afloop van deze tentoonstelling is het werk van Maarten en Annelies het hele jaar te bekijken na telefonische afspraak. Ook zijn van april t/m september arrangementen voor groepen mogelijk (min. 10 pers.). Na een kop koffie/thee volgt een lezing met daarna uitleg over het werk. Kosten p.p. €6,-.

Tentoonstelling in De Muzerije 2022

Van zaterdag 7 mei t/m zaterdag 28 mei zullen er in De Muzerije te Ermelo tekeningen en schilderijen geëxposeerd worden van Maarten ’t Hart.
Inleidend op deze expositie zal Maarten op zaterdag 7mei vertellen over zijn werk en zal Gerrit ’t Hart enkele werken spelen op het in De Muzerije aanwezige secretaire orgel en clavecimbel.
Deze presentaties zijn om 14.00 en 16.00 uur.
Openingstijden tentoonstelling: 7 t/m 28 mei op donderdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.00 uur. Of op afspraak.
De Muzerije,  Telgterbuurtweg 27,  3853 PE Ermelo.
W: gerrit-thart.nl      E: info@gerrit-thart.nl   T: 0341-562 762

Najaarstentoonstelling en Ateliers in bedrijf 2021

Van donderdag 30 september t/m zaterdag 16 oktober houden wij een najaarstentoonstelling in De schuur. Daarvan zijn we 8, 9, 15 en 16 oktober onderdeel van de kunstroute Ateliers in bedrijf. Let op: De Schuur is dus open van donderdag t/m zaterdag, de andere deelnemers van vrijdag t/m zondag.

In De Schuur is werk te zien van Maarten ’t Hart: veelal architectuur uitgewerkt in olieverf, gewassen inkt, potlood en rood krijt. Maarten heeft in de loop van de tijd veel molens geschilderd, zowel exterieurs als interieurs. Er zijn verschillende karakteristieke boerderijen uit noord-west Overijssel en Drenthe te zien. Dit alles aangevuld met kerkinterieurs en stillevens. Annelies toont haar stillevens, bloemencomposities en een aantal vogels, gemaakt in potlood en kleurpotlood.
Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
Verder kunt u altijd op afspraak komen.
T. 0523-649210    E. de-schuur@live.nl

Alle deelnemende kunstenaars van Ateliers in bedrijf wonen en werken in het Reestdal of omgeving en laten zich veelal inspireren door natuur, landschap en cultuurhistorie. Er wordt werk getoond in zeer diverse technieken: etsen, tekeningen en schilderijen, brons, steen en keramiek.
De totale afstand tussen de ateliers is ongeveer 20 km. Onderweg kunt u het prachtige Reestdal verkennen. Informatie over de natuur vindt u in het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel: De Wheem te Oud Avereest en het informatiecentrum van Het Drentse Landschap: ’t Ende in De Stapel.
Kijk voor meer informatie op www.ateliersinbedrijf.nl . Hier kunt u ook een kaart met locaties vinden.

Zomertentoonstelling 2021

Museum Schoonewelle te Zwartsluis

Met oog voor detail

Van 14 juni tot 1 oktober 2021 is er in Museum Schoonewelle te Zwartsluis een tentoonstelling te zien met werken van Maarten en Annelies ’t Hart.
Schoonewelle is een museum voor Natuur en Ambacht, gericht op de situatie in noord-west Overijssel. Er is een min of meer vaste collectie en een ruimte voor wisselende tentoonstellingen. In deze laatste ruimte is werk te zien van Maarten ’t Hart: Kerkinterieurs en diverse werken met stads- en plattelandsarchitectuur, afgewisseld door enkele stillevens. Het werk is uitgevoerd in olieverf, gewassen inkt en rood krijt. Daarnaast hangt er een serie miniaturen van Annelies ’t Hart: Stillevens, bloemencomposities en een aantal werkstukken met levende en dode vogels. Dit alles in potlood en kleurpotlood.

Museum Schoonewelle is gevestigd in het cultureel centrum Sluuspoort
Handelskade 25, 8064 DV Zwartsluis.
Openingstijden: ma. 13.30 -17.00 uur
di. t/m vr. 10.00 – 17.00 uur
zat. 10.00 – 16.00 uur
tel. 038-38 66 555       www.schoonewelle.nl
Het is niet nodig vooraf een afspraak te maken.

Zomertentoonstelling De Schuur

Van vrijdag 23 juli t/m zaterdag 14 augustus 2021 organiseren we in De Schuur een zomertentoonstelling met werken van Maarten en Annelies ’t Hart. Van Maarten is er nog een groot deel te zien van de tentoonstelling ‘Vakwerk’ die we vorig jaar moesten afbreken. Aangevuld met recent gemaakt werk, veelal van karakteristieke boerderijen uit Drenthe en Noord-Overijssel. Soms nog net voor de afbraak getekend!
Annelies toont haar stillevens en bloemencomposities.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
Verder kunt u altijd op afspraak komen!
T. 0523-649210     E. de-schuur@live.nl

Tentoonstellingen 2020

Vakwerk

Schilderijen en tekeningen van Maarten ’t Hart

zaterdag 26 september t/m zaterdag 17 oktober

Wie heeft ze nooit gezien: gebouwen opgetrokken van donker balkwerk met daartussen witte of gekleurde vakken? Een manier van bouwen die vooral in de middeleeuwen en even daarna werd toegepast. In een deel van de West-Europese steden zijn nog hele straatwanden met vakwerk overgebleven. Soms zelfs complete binnensteden. Maar ook op het platteland valt er het een en ander te beleven. Inclusief in ons eigen land.

Maar vakwerk vastleggen is gevaarlijk! Het wordt al snel een pittoresk plaatje zonder spanning of diepgang. Reden om de uitdaging te aanvaarden er toch iets van te maken dat hier bovenuit stijgt!
Het betekende jarenlang speuren en schetsen maken. Inmiddels is er voldoende werk gereedgekomen om er een tentoonstelling aan te wijden. De onderwerpen zijn gevarieerd: van stokoude binnenstadshuizen tot watermolens.

De achterruimte van De Schuur is ingericht met werk van Annelies ’t Hart. Zeer gedetailleerd uitgewerkte miniaturen uitgevoerd in potlood en kleurpotlood. De natuur is haar grootste inspiratiebron: wilde planten, vruchten, een dood vogeltje. Daarnaast worden andere stillevens getoond.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
In verband met de coronacrisis bestaat er de mogelijkheid donderdags op afspraak te komen. U kunt dan de tentoonstelling bezoeken zonder de aanwezigheid van ander publiek.

Vrijdag en zaterdag 9/10 en 16/17 oktober nemen we ook deel aan de kunstroute Ateliers in bedrijf  www.ateliersinbedrijf.nl

Najaarstentoonstelling 2019

Wij sluiten het zomerseizoen af met een tentoonstelling waarin werken te zien zijn van Maarten en Annelies ’t Hart.
Van Maarten zijn voornamelijk schilderijen te zien in olieverf, daarnaast een aantal tekeningen in rood krijt en potlood. De onderwerpen variëren van een klein schuurtje tot interieurs van oude monumentale kerken.
Annelies toont haar stillevens en bloemencomposities in potlood en kleurpotlood.

De tentoonstelling is geopend op vrijdag 13 en zaterdag 14
en vrijdag 20 en zaterdag 21 september van 11.00 – 17.00 uur.
Toegang € 2,- p.p.
Onze schuur is een oude gerestaureerde Drentse hooischuur. Daarom is zaterdag 14 september – op Open Monumentendag – De Schuur gratis toegankelijk.

Gedurende de winterperiode is het werk van Maarten en Annelies te bekijken na telefonische afspraak. Ook dan bent u van harte welkom!

Voorjaarstentoonstelling 2019

zaterdag 6 april t/m zaterdag 27 april

In bovenstaande periode vindt onze jaarlijkse expositie plaats met werk van:
Marius van Dokkum: stillevens in olieverf, illustraties en getekende portretten.
Piet den Hertog: stillevens in olieverf.
Annelies ’t Hart: stillevens en bloemencomposities in (kleur)potlood.
Maarten ’t Hart: schilderijen en tekeningen van kerkinterieurs en stadsgezichten.

De tentoonstelling begint zaterdag 6 april om 14.00 uur.
Voorbezichtiging: zaterdag 6 april van 10.00 – 12.00 uur.
Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Na afloop van deze tentoonstelling is het werk van Annelies
en Maarten ’t Hart te bekijken na telefonische afspraak.

Open atelierdagen 2018

Het atelier gaat aan het eind van het jaar weer een aantal dagen open.
Vrijdag 30 november, zaterdag 1 december en ook op vrijdag 7 en zaterdag 8 december bent u van harte welkom in onze stijlvol verbouwde boerderij om schilderijen en tekeningen te bekijken van Maarten ’t Hart.
Speciale aandacht krijgt deze dagen een serie landschappen, boerderijen en stadsgezichten in rood krijt. De rood krijt techniek werd de afgelopen eeuwen regelmatig door bekende kunstenaars gebruikt en heeft een warme uitstraling. Helaas wordt er zelden meer mee gewerkt.
Tijdens de open dagen kunt u er volop mee kennis maken en natuurlijk ook met het andere werk: de olieverfschilderijen en gewassen inkttekeningen.
Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur.

Tentoonstelling in De Muzerije

zaterdag 6 okt. t/m zaterdag 15 dec. 2018

De Muzerije is een gerestaureerde veldschuur op het erf van Gerrit en Greetje ’t Hart. Regelmatig worden hier concerten gegeven door Gerrit ’t Hart, die als organist en cantor werkzaam is in Ermelo en Harderwijk. Tijdens de huisconcerten wordt oude muziek ten gehore gebracht, waarbij regelmatig gastmusici hun bijdrage leveren.
Zaterdag 6 oktober 2018 zal Maarten ’t Hart een lezing houden over zijn werk. Ter afwisseling speelt Gerrit ’t Hart enkele werken op het secretaire orgel en het clavecimbel. Aansluitend vindt de opening plaats van een expositie met schilderijen en tekeningen van Maarten en Annelies ’t Hart.
Aanvang: zaterdag 6 oktober 15.30 u. Toegang vrij. Collecte.
Openingstijden tentoonstelling: 6 okt. t/m 15 dec., m.u.v. 20 t/m 27 okt.
Woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 – 17.00 u. of op afspraak.
De Muzerije, Telgterbuurtweg 27, 3853 PE Ermelo.
0341-562762       greetjethart@live.nl         www.gerrit-thart.nl

Eerst getekend

vrijdag 13 april t/m zaterdag 5 mei 2018

Hoe komt een schilderij tot stand? Ga je met je fototoestel op pad of pak je je tekentas in en neem je je klapstoeltje mee? Veel mensen doen het eerste, maar het werk dat u in De Schuur gaat zien, komt op de laatste manier tot stand. Het betekent – na het vinden van het onderwerp – eerst ruim de tijd nemen om een goede compositie te vinden. Daarna wordt de klapstoel uitgezet, het schetsboek komt tevoorschijn. De volgende uren wordt geleidelijk het hele object met potlood vastgelegd. Het wordt geen getekende ‘foto’: storende elementen worden genegeerd of aangepast. Al tekenend wordt er een nieuwe werkelijkheid geschapen. De basis voor het uiteindelijke kunstwerk.
Dit is in het kort de werkwijze van Maarten ’t Hart. Tijdens onze Voorjaarstentoonstelling kunt u de voorbereidende tekening en het voltooide werkstuk naast elkaar bekijken. Zo kunt u zien hoe de (kerk)interieurs, stadsgezichten e.d. tot stand zijn gekomen.

De werkwijze van Annelies ’t Hart is een variatie op bovenstaand verhaal. Het stilleven materiaal wordt bij elkaar gezocht en net zolang geschikt tot er een goede compositie ontstaat. Het geheel wordt met potlood vastgelegd en daarna verder uitgewerkt.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
Koningsdag open. Hemelvaartsdag van 13.00 – 17.00 uur.

Na 5 mei is deze tentoonstelling op afspraak te bekijken.
Ook groepen zijn welkom, voor hen hebben we een arrangement met koffie/thee, een lezing en rondleiding (zie kopje De Schuur).

Ateliers in bedrijf.

Tijdens onze tentoonstelling ‘Eerst getekend’ doen wij mee met een kunstroute die georganiseerd wordt door een aantal kunstenaars wonend in het prachtige gebied rondom het riviertje De Reest. Bij de meewerkende kunstenaars kunt u niet alleen hun kunstwerken bewonderen, maar zij laten ook het proces zien hoe hun werk tot stand komt.
Voor meer informatie: www.ateliersinbedrijf.nl  

                      ————————————————————– 

Open atelierdagen

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 december en ook 8 en 9 december 2017 houden we open huis.
In het atelier en twee aangrenzende vertrekken, hangt werk van Maarten ’t Hart: schilderijen en tekeningen. Annelies ’t Hart toont haar in diverse tekentechnieken tot stand gekomen stillevens.

Geïnteresseerd? U bent welkom tussen 11.00 en 17.00 uur!

Tentoonstelling Stadsmuseum Harderwijk

Van 21 januari t/m 7 mei 2017 is er in het Stadsmuseum van Harderwijk een tentoonstelling te bezichtigen onder het thema ‘De kunst van het kijken’ met werk van Maarten ’t Hart en Annelies ’t Hart. Er is hier een uitgebreid overzicht te zien van werk uit eigen collecties en schilderijen en tekeningen afkomstig uit particuliere verzamelingen.

Maarten heeft zich gespecialiseerd in oude architectuur: kerken, kastelen, stedelijke en plattelandsbebouwing en stations. In verschillende technieken (bijv. olieverf, gewassen inkt en rood krijt) worden zowel interieurs als exterieurs vastgelegd. Daarnaast maakt hij landschappen en stillevens.

Annelies toont haar stillevens en bloemencomposities, gemaakt in olieverf, potlood en kleurpotlood.

Voor meer informatie: www.stadsmuseumharderwijk.nl

Voorjaarstentoonstelling 2017

De jaarlijke expositie in De Schuur vindt plaats van zaterdag 8 april t/m zaterdag 29 april 2017. Er is werk te zien van:
Marius van Dokkum die inmiddels alom beeknd is geworden met zijn humoristische taferelen, waarin mensen in allerlei situaties worden afgebeeld. Maar achter de humor schuilt een serieuze ondertoon. Ook toont hij stillevens.
Piet den Hertog laat voornamelijk zijn geschilderde stillevens zien.
Heleen van Trigt – Leonhardt toont haar fijn uitgewerkte portretten in potlood. Het is de eerste keer dat zij dit werk officieel exposeert.
Maarten ’t Hart, van hem zijn tekeningen en schilderijen te bekijken met voornamelijk architectuur, maar ook stillevens en landschappen.

De tentoonstelling wordt zaterdagmiddag 8 april om 14.00 uur geopend met een klassiek concert door Ingeborg van Dokkum (spinet) en Thea Pap (dwarsfluit).

Voorbezichting: zaterdag 8 april van 10.00 tot 12.00 uur.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Tweede Paasdag – 17 april – open van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze tentoonstelling is er in het Stadsmuseum van Harderwijk t/m 8 mei werk te bezichtigen van Maarten en Annelies ’t Hart. Daarnaast komt hun werk in De Schuur te hangen en is het op telefonische afspraak te bekijken (0523-649210).

Voorjaarstentoonstelling 2015

zaterdag 11 april t/m zaterdag 2 mei

Vier realisten laten hun werk zien

Marius van Dokkum toont stillevens en enkele van zijn inmiddels overal bekende humoristische taferelen. Piet den Hertog presenteert een aantal kleurrijke stillevens. Annelies ’t Hart laat haar minutieus getekende stillevens zien en van Maarten ’t Hart kunt u tekeningen en schilderijen bekijken waarin architectuur centraal staat.

Opening: Zaterdag 11 april om 14.00 uur. Gerrit ’t Hart (spinet) en de virtuoze blokfluitist Victor Pirir Avila openen de tentoonstelling met een concert waarin muziek uit de 17e en 18e eeuw uitgevoerd wordt.

Voorbezichtiging: zaterdag 11 april van 10.00 – 12.00 uur
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.00 uur

Na deze tentoonstelling wordt De Schuur ingericht met werk van Maarten en Annelies.
Vrijdag 29 en zaterdag 30 mei plus vrijdag 5 en zaterdag 6 juni is De Schuur open van 10.30 – 17.00 uur. Dan doen we mee met de route Ateliers in bedrijf samen met een groepje kunstenaars wonend in het Reestdal, die allen realistisch werk maken. www.ateliersinbedrijf.nl De rest van het jaar is ons werk op afspraak te bekijken. Voor groepen (min. 10 pers.) bieden wij een arrangement aan. Na een kop koffie/thee volgt een lezing met daarna uitleg over het werk. Kosten € 5,- p.p.

Voorjaarstentoonstelling 2014

17 mei t/m 7 juni

Interieurs en stillevens


Opening

Zaterdag 17 mei om 14.00 uur zullen Thea Pap, dwarsfluit en Saskia Spinder, gitaar de tentoonstelling muzikaal opnenen met een klein concert.Voorbezichtiging
De voorbezichtiging is te bezoeken op zaterdag 17 mei tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Maarten ‘t Hart
Interieurs en stillevens: ze hebben iets met elkaar te maken! Sommige vertrekken zijn zo ingericht dat er tijdens het tekenen en schilderen van het interieur gelijk een paar boeiende stillevens vastgelegd kunnen worden. Vandaar dat stillevens en interieurs van Maarten ’t hart dit voorjaar samen centraal staan op de tentoonstelling in De Schuur. Er zijn echte stillevens te bekijken, maar dus ook geïntegreerde stillevens waarbij interieur en stilleven een eenheid vormen. De hoofdmoot van de tentoonstelling bestaat uit schilderijen, daarnaast zijn enkele gewassen tekeningen te zien. Kenmerk van beide technieken is dat er gebruik wordt gemaakt van oude principes die teruggaan tot de 17e eeuw. Ieder schilderij is van een bij het werkstuk passend, met de hand geschilderde lijst voorzien.
Annelies ’t Hart
Annelies maakt stillevens en bloemencomposities. Ze doet dit vooral met potlood of liever gezegd potloden in verschillende hardheden. Door dit eenvoudige materiaal vaak te slijpen, een fijnkorrelig papier te gebruiken en zeer gedetailleerd te werken, komen miniaturen tot stand die enigszins aan litho’s doen denken. De afgebeelde bloemen en vruchten zijn vaak in de onmiddellijke omgeving verzameld.
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.00 uur
Hemelvaartsdag: 13.00 – 17.00 uur

Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei plus vrijdag 30 en zaterdag 31 mei is de tentoonstelling opgenomen in een kunstroute. Negen kunstenaars wonend in het Reestgebied stellen hun ateliers open en demonstreren daarnaast hoe ze hun werk tot stand brengen. Voor meer informatie zie ateliersinbedrijf.nl.

Atelierroute Kunst in bedrijf

Eind mei en begin juni, organiseren tien in het Reestdal werkzame kunstenaars een gezamenlijke atelierroute. De Schuur zal dan geopend zijn op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei en vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni van 11.00-17.00 uur.

Voor meer informatie, zie: www.ateliersinbedrijf.nl

2013: 40 jaar kunstenaar

Naast het feit dat De Schuur 10 jaar bestaat, is Maarten dit jaar 40 jaar actief als beeldend kunstenaar. Ook dit willen we niet stilzwijgend voorbij laten gaan.
Zaterdag 11 mei 2013 wordt in de St. Joriskerk te Amersfoort een bescheiden expositie geopend. Er zal hier een selectie uit werk van de afgelopen 40 jaar getoond worden.

Evenals in De Schuur gaat ook deze expositie muzikaal van start. Zaterdag 11 mei 2013 om 14.00 uur vindt een uitvoering plaats van werken van Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach en Gerrit ’t Hart – een speciaal voor deze gelegenheid geschreven cantate – door Kleinkoor Ermelo en enkele instrumentalisten o.l.v. Gerrit ’t Hart.

Expositie: zaterdag 11 mei t/m donderdag 20 juni
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Toegang: € 1,-

Voorjaarstentoonstelling 2013

13 april t/m 9 mei

10 jaar De Schuur !

Het is in mei alweer 10 jaar geleden. Na een grondige restauratie werd onze hooischuur als tentoonstellingsruimte in gebruik genomen. We willen dit vieren door werk van alle kunstenaars die de afgelopen jaren in De Schuur geëxposeerd hebben, op deze speciale voorjaarstentoonstelling bijeen te brengen. Er zal werk te zien zijn van Nico de Deugd, Marius van Dokkum, Piet Eggen, Han van Hagen, Annelies ’t Hart, Maarten ’t Hart, Piet den Hertog en Harry Meerveld.

Voor deze gelegenheid hebben we de middeleeuwse muziekgroep De Truwanten o.l.v. Greetje Kloeg uitgenodigd. Zij zullen de opening met een kort concert opluisteren.

Opening: zaterdag 13 april om 14.00 uur
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
Koninginnedag open. Hemelvaartsdag 13.00-17.00 uur

Foto-impressie opening tentoonstelling ‘Trappen, poorten, bogen en gewelven’ 2012