Tentoonstellingen


Open Atelierdagen

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 december en ook 8 en 9 december 2017 houden we open huis.
In het atelier en twee aangrenzende vertrekken, hangt werk van Maarten ’t Hart: schilderijen en tekeningen. Annelies ’t Hart toont haar in diverse tekentechnieken tot stand gekomen stillevens.

Ge´nteresseerd? U bent welkom tussen 11.00 en 17.00 uur!

Tentoonstelling Stadsmuseum Harderwijk

Van 21 januari t/m 7 mei 2017 is er in het Stadsmuseum van Harderwijk een tentoonstelling te bezichtigen onder het thema 'De kunst van het kijken' met werk van Maarten 't Hart en Annelies 't Hart. Er is hier een uitgebreid overzicht te zien van werk uit eigen collecties en schilderijen en tekeningen afkomstig uit particuliere verzamelingen.

Maarten heeft zich gespecialiseerd in oude architectuur: kerken, kastelen, stedelijke en plattelandsbebouwing en stations. In verschillende technieken (bijv. olieverf, gewassen inkt en rood krijt) worden zowel interieus als exterieurs vastgelegd. Daarnaast maakt hij landschappen en stillevens.

Annelies toont haar stillevens en bloemencomposities, gemaakt in olieverf, potlood en kleurpotlood.

Voor meer informatie: www.stadsmuseumharderwijk.nl


  

 

 

Voorjaarstentoonstelling 2017

De jaarlijke expositie in De Schuur vindt plaats van zaterdag 8 april t/m zaterdag 29 april 2017. Er is werk te zien van:
Marius van Dokkum die inmiddels alom beeknd is geworden met zijn humoristische taferelen, waarin mensen in allerlei situaties worden afgebeeld. Maar achter de humor schuilt een serieuze ondertoon. Ook toont hij stillevens.
Piet den Hertog laat voornamelijk zijn geschilderde stillevens zien.
Heleen van Trigt - Leonhardt toont haar fijn uitgewerkte portretten in potlood. Het is de eerste keer dat zij dit werk officieel exposeert.
Maarten 't Hart, van hem zijn tekeningen en schilderijen te bekijken met voornamelijk architectuur, maar ook stillevens en landschappen.

De tentoonstelling wordt zaterdagmiddag 8 april om 14.00 uur geopend met een klassiek concert door Ingeborg van Dokkum (spinet) en Thea Pap (dwarsfluit).

Voorbezichting: zaterdag 8 april van 10.00 tot 12.00 uur.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Tweede Paasdag - 17 april - open van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze tentoonstelling is er in het Stadsmuseum van Harderwijk t/m 8 mei werk te bezichtigen van Maarten en Annelies 't Hart. Daarnaast komt hun werk in De Schuur te hangen en is het op telefonische afspraak te bekijken (0523-649210).

Voorjaarstentoonstelling 2015

zaterdag 11 april t/m zaterdag 2 mei

Vier realisten laten hun werk zien

Marius van Dokkum toont stillevens en enkele van zijn inmiddels overal bekende humoristische taferelen. Piet den Hertog presenteert een aantal kleurrijke stillevens. Annelies ’t Hart laat haar minutieus getekende stillevens zien en van Maarten ’t Hart kunt u tekeningen en schilderijen bekijken waarin architectuur centraal staat.

Opening: Zaterdag 11 april om 14.00 uur. Gerrit ’t Hart (spinet) en de virtuoze blokfluitist Victor Pirir Avila openen de tentoonstelling met een concert waarin muziek uit de 17e en 18e eeuw uitgevoerd wordt.

Voorbezichtiging: zaterdag 11 april van 10.00 – 12.00 uur
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.00 uur

Na deze tentoonstelling wordt De Schuur ingericht met werk van Maarten en Annelies.
Vrijdag 29 en zaterdag 30 mei plus vrijdag 5 en zaterdag 6 juni is De Schuur open van 10.30 – 17.00 uur. Dan doen we mee met de route Ateliers in bedrijf samen met een groepje kunstenaars wonend in het Reestdal, die allen realistisch werk maken. www.ateliersinbedrijf.nl De rest van het jaar is ons werk op afspraak te bekijken. Voor groepen (min. 10 pers.) bieden wij een arrangement aan. Na een kop koffie/thee volgt een lezing met daarna uitleg over het werk. Kosten € 5,- p.p.

Voorjaarstentoonstelling 2014

17 mei t/m 7 juni

Interieurs en stillevens

Opening

Zaterdag 17 mei om 14.00 uur zullen Thea Pap, dwarsfluit en Saskia Spinder, gitaar de tentoonstelling muzikaal opnenen met een klein concert.

Voorbezichtiging
De voorbezichtiging is te bezoeken op zaterdag 17 mei tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Maarten ‘t Hart
Interieurs en stillevens: ze hebben iets met elkaar te maken! Sommige vertrekken zijn zo ingericht dat er tijdens het tekenen en schilderen van het interieur gelijk een paar boeiende stillevens vastgelegd kunnen worden. Vandaar dat stillevens en interieurs van Maarten ’t hart dit voorjaar samen centraal staan op de tentoonstelling in De Schuur. Er zijn echte stillevens te bekijken, maar dus ook ge´ntegreerde stillevens waarbij interieur en stilleven een eenheid vormen. De hoofdmoot van de tentoonstelling bestaat uit schilderijen, daarnaast zijn enkele gewassen tekeningen te zien. Kenmerk van beide technieken is dat er gebruik wordt gemaakt van oude principes die teruggaan tot de 17e eeuw. Ieder schilderij is van een bij het werkstuk passend, met de hand geschilderde lijst voorzien.

Gang met deuren in het oude klooster van Elburg Stilleven met tomaten, uien en beschuitbus

Annelies ’t Hart
Annelies maakt stillevens en bloemencomposities. Ze doet dit vooral met potlood of liever gezegd potloden in verschillende hardheden. Door dit eenvoudige materiaal vaak te slijpen, een fijnkorrelig papier te gebruiken en zeer gedetailleerd te werken, komen miniaturen tot stand die enigszins aan litho’s doen denken. De afgebeelde bloemen en vruchten zijn vaak in de onmiddellijke omgeving verzameld.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.00 uur
Hemelvaartsdag: 13.00 – 17.00 uur

Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei plus vrijdag 30 en zaterdag 31 mei is de tentoonstelling opgenomen in een kunstroute. Negen kunstenaars wonend in het Reestgebied stellen hun ateliers open en demonstreren daarnaast hoe ze hun werk tot stand brengen. Voor meer informatie zie ateliersinbedrijf.nl.


Atelierroute Kunst in bedrijf

Eind mei en begin juni, organiseren tien in het Reestdal werkzame kunstenaars een gezamenlijke atelierroute. De Schuur zal dan geopend zijn op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei en vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni van 11.00-17.00 uur.

Voor meer informatie, zie: www.ateliersinbedrijf.nl

2013: 40 jaar kunstenaar

Naast het feit dat De Schuur 10 jaar bestaat, is Maarten dit jaar 40 jaar actief als beeldend kunstenaar. Ook dit willen we niet stilzwijgend voorbij laten gaan.
Zaterdag 11 mei 2013 wordt in de St. Joriskerk te Amersfoort een bescheiden expositie geopend. Er zal hier een selectie uit werk van de afgelopen 40 jaar getoond worden.

Evenals in De Schuur gaat ook deze expositie muzikaal van start. Zaterdag 11 mei 2013 om 14.00 uur vindt een uitvoering plaats van werken van Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach en Gerrit ’t Hart – een speciaal voor deze gelegenheid geschreven cantate - door Kleinkoor Ermelo en enkele instrumentalisten o.l.v. Gerrit ’t Hart.

Expositie: zaterdag 11 mei t/m donderdag 20 juni
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Toegang: € 1,-

 

Voorjaarstentoonstelling 2013

13 april t/m 9 mei

10 jaar De Schuur !

Het is in mei alweer 10 jaar geleden. Na een grondige restauratie werd onze hooischuur als tentoonstellingsruimte in gebruik genomen. We willen dit vieren door werk van alle kunstenaars die de afgelopen jaren in De Schuur geŰxposeerd hebben, op deze speciale voorjaarstentoonstelling bijeen te brengen. Er zal werk te zien zijn van Nico de Deugd, Marius van Dokkum, Piet Eggen, Han van Hagen, Annelies ’t Hart, Maarten ’t Hart, Piet den Hertog en Harry Meerveld.

Voor deze gelegenheid hebben we de middeleeuwse muziekgroep De Truwanten o.l.v. Greetje Kloeg uitgenodigd. Zij zullen de opening met een kort concert opluisteren.

Opening: zaterdag 13 april om 14.00 uur
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
Koninginnedag open. Hemelvaartsdag 13.00-17.00 uur


Foto-impressie opening tentoonstelling 'Trappen, poorten, bogen en gewelven' 2012